Back in Bangkok 

De boot vertrok om half 11 en netjes op tijd dat we waren stonden wij kwart over 10 klaar. We waren voorbereid op helse tocht die we tegemoet gingen. Ingesmeerd, reispil geslikt en regenjas mee. We stapten vandaag met heel ander weer op de boot dan vorige keer. De zon scheen mega fel en bijna nergens op de boot was schaduw. Het kleine streepje schaduw dat er was hadden we meteen geclaimd. We waren er klaar voor. We hadden de route die we zouden nemen mocht er iemand moeten kotsen al uitgestippeld. 

Het bleek totaal overbodig. We hadden onszelf goed gedrogeerd. Iedereen was half out en niemand heeft gekotst. De zon was wel onze ergste vijand. We hebben gezweet voor ons leven en hebben als vampiers in een donker hoekje gelegen. 

Tot overmaat van ramp lagen ome Erwin en drie zongebruinde meiden op het dek gewoon te zonnen. Het leven is soms niet eerlijk. 

Na de boot zijn we met de taxi naar het vliegveld gegaan. Daar hebben we een te dure clubsandwich gegeten en zijn we door de slecht geregelde douane van de binnenlandse vluchten gegaan. Met een half uurtje opstijgen, een half uurtje vliegen en een half uurtje dalen waren we er alweer. 

We pakten een bus door Bangkok wat voor ons natuurlijk gedeeltelijk bekend is. Mij viel op dat ik de lucht in Bangkok helemaal niet meer smerig vind ruiken. Erg raar, want toen ik voor het eerst uit de metro stapte in Bangkok ging ik zowat over mijn nek. We zijn met de bus langs Kao san road gegaan en hebben nu ECHT alle belangrijke dingen in Bangkok gezien. 

Als laatst hebben we vanuit de bus de skytrain gepakt naar de bed & breakfast waar we nu zitten. We hebben nog een stel op weg geholpen door ze uit te leggen hoe de skytrain werkt. Wat zijn we toch wereldwijs geworden. Onze dag was alweer voorbij. 

Vanavond in Bangkok hebben we bij een foodcourt gegeten. Lekkerste. Sushi. Ever. Shabu shabu is er niks bij. Mag niet eens naast deze sushi genoemd worden. 

Morgen gaan we door. We gaan naar Koh Samed. 

Hamid! Groetjes terug van Ome Erwin. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hongkong Airport

Siam @ Siam

Pattaya