Koh Samed final chapter

Vandaag lag ik zoals gewoonlijk weer naast Martha op het strand die panisch zat te doen dat haar handdoek onder het zand kwam. Toen ik de zoveelste geplette mier uit mijn armhaar probeerde te blazen kwamen er van twee kanten grote speedboten aan met jongeren die op ons stukje eiland werden gedropt. Oh nee.... het zijn Fransen! 

Toevallig zitten ze met z’n 20e bij ons resort. Daar kwamen we achter toen ze op deze manier aan Martha en Ome Erwin vroegen waar ze heen moesten: ‘croissant, croissant, paraplu, baquette’. 

Nadat we onszelf voor de 10e keer omdraaide op onze handdoek, hadden we het rond 4 uur wel gehad toen het begon te regenen.

We gaan zijn gaan inpakken. We hebben Koh samed wel gezien. Koh samed heeft ons duidelijk ook gezien. Toen vanavond de serveerster met een burn-out wegliep van onze tafel was het wel duidelijk dat de bevolking hier moe wordt van ons Engelse verzoeken. 

Wanneer je hier ook maar iets vraagt met meer dan 1 woord, raakt iedereen in paniek. Je ziet de ogen van de serveerster gevuld met totale onbegrip, stress en een lichtelijke irritatie. Het is het personeel daardoor tot vanavond (onze vierde avond hier) niet gelukt al het eten in de goede volgorde en in de goede samenstelling op tafel te zetten. Denk aan een voorgerecht dat je als dessert krijgt en bijvoorbeeld aan een rijst die je een kwartier vooraf aan je gerecht krijgt, waardoor je half koud half stervend heet eten hebt. 

Morgen ochtend zullen wij fris en fruitig met zorgvuldig ingepakte rugzakken en zand op elke plek waar je geen zand wil hebben, op weg gaan. We vervolgen onze reis naar Pattaya. 

Voor nu mag ik nog even verder met inpakken, want zoals je zal verwachten heeft Jana alles al netjes klaar en ligt dat van mij er nog een beetje rommelig bij. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hongkong Airport

Siam @ Siam

Pattaya